Erilainen ’Lumilauantai’ Syötteellä -laskettelu ja kelkkakiekko kiinnostivat

17.3.2014
Erilainen ’Lumilauantai’ Syötteellä -laskettelu ja kelkkakiekko kiinnostivat

Pudasjärven Pikku – Syötteellä järjestettiin viikonvaihteessa kaikille soveltuva perheviikonloppu, jossa teemana olivat liikkuminen ja lumi. Oulun seudun Setlementin nuorisokeskus, hotelli Pikku – Syöte, toimi ”isäntänä” ja toiminnasta vastasivat Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n Malike (matkalle – liikkeelle - keskelle elämää) - toiminta Tampereelta, Vammaisurheilu- ja liikunta ry:n Oulun alue sekä Virpiniemen liikuntaopiston soveltavan liikunnan opiskelijat sekä opiston Sovelias-hanke.
’Lumilauantai’ sisältää soveltavaa alppihiihtoa ja tapahtumaa järjestetään ympäri Suomea. Syötteellä oli mahdollisuus liikunnalliseen lomailuun oheisohjelmineen koko viikonlopun ajan. Hotelli täyttyikin nopeasti osallistujista, joita tuli ympäri Suomea.

Virpiniemen liikuntaopiston opiskelijat ohjasivat kelkkakiekkoa, joka saavutti suosion niin aikuisten kuin lastenkin kohdalla. Lisäksi frisbeegolf, jättipallo- ja leikkivarjoleikit, lumikenkäily, lumiveistos ja – maalaus innostivat perheitä.

Liikuntaneuvojaopiskelijat järjestivät avustetun pulkkamäen ja toimivat hiihdonopettajien apuna laskettelussa ja lauantai -illan päätteeksi järjestämässään lasten diskossa.

Sunnuntaiaamuna nuorisokeskuksen henkilökunta opasti asiakkaita ’timantin etsintään’ metsässä. Metsäretkellä opiskelijat testasivat erilaisia liikkumisen apuvälineitä ja jokainen vakuuttui välineiden käyttökelpoisuudesta vaikeassakin maastossa.

Helsinkiläinen Matti Hokkanen, jolla on näkövamma, opasti auliisti opiskelijaa hiihdon ohjaamisessa. Samoin iiläinen Seppo Mertala kokeili kaikkia liikuntamuotoja ja välineitä. Samantyyppisiä aitoja kokemuksia tuli viikonvaihteen aikana paljon. Liikuntaneuvojaopiskelijoille viikonvaihde oli käytännönläheinen oppimiskokemus soveltavasta liikunnasta ja siihen liittyvistä liikunnan välineistä.